Internet Marketing

Een duidelijk plan om je doelen te behalen
Vrijblijvend Adviesgesprek
Home / Internet Marketing

Internet marketing.

In een digitaal tijdperk als deze is Internet marketing niet weg te denken. Als ondernemer kan je er een hoop voordelen uithalen. Maar je moet natuurlijk wel weten wat er allemaal mogelijk is en hoe je dit moet aanpakken. Om een goede keuze te maken is het allereerst van belang om te weten wat Internet marketing precies inhoudt.

 

internet marketing

Wat is internet marketing.

Marketing is de verzamelnaam voor activiteiten die zijn bedoeld om een dienst of product onder de aandacht te krijgen bij een bepaalde doelgroep. Internet Marketing is precies hetzelfde principe alleen dan op internet. Alle activiteiten om een product of dienst te promoten op internet vallen onder Internet Marketing.

In de afgelopen jaren zijn het aantal internetgebruikers wereldwijd explosief gestegen. Dit betekent dat Internet marketing steeds interessanter wordt voor bedrijven om zo hun doelgroep te bereiken. Promotie op Internet kent veel verschillende mogelijkheden.

In plaats van dat je zelf moet uitzoeken waar en hoe jij je bedrijf moet promoten op internet willen wij graag een stukje van deze kennis met je delen. Er zijn een aantal grote kanalen op het internet die speciaal ingericht zijn om je bedrijf te promoten. Om te beginnen heb je Google, YouTube en Social Media.

wat is internet marketing

Wij staan je graag te woord

Met een vrijblijvend adviesgesprek brengen wij je bedrijf en wensen in kaart zodat we je een gepast voorstel kunnen doen 

Internet marketing mogelijkheden.

Hieronder vind je de beste mogelijkheden om je bedrijf op internet te promoten. Je kan ons natuurlijk altijd vragen om een toelichting.

Google Ads Campagnes

Adverteer met je bedrijf op Google en zorg voor meer gerichte zoekers naar jouw website of webshop. Lees meer…

Website Optimalisatie

Zorg dat je website voldoet aan de eisen van Google en kom omhoog in de organische resultaten. Lees meer…

Social Media marketing

Target op een persoonlijke manier je doelgroep en zorg voor meer klantenbinding. Lees meer…

Laat je gegevens achter.

Wij nemen graag contact met je op.

Waarom Internet marketing voor bedrijven.

Internet marketing heeft een hoop voordelen. Zoals je vroeger een winkel had en je het moest hebben van de mensen die langs je winkel lopen of je advertentie zien in de plaatselijke krant kan je nu je bereik gigantisch vergroten. Een groter bereik is niet het enige voordeel. Met een advertentie in de krant ben jij als ondernemer op zoek naar potentiële klanten. Met Internet Marketing is de potentiële klant zelf op zoek naar jouw product of dienst. Het enige wat er moet gebeuren is dat de klanten je bedrijf op internet kunnen vinden. Je kunt vanuit je scherm live meekijken hoeveel potentiële klanten er op je website of webshop aan het surfen zijn.

Groter bereik

Dankzij de groeiende aantal gebruikers op internet is het bereik veel groter geworden. Dagelijks zijn je potentiële klanten op internet aan het zoeken naar je producten of diensten. Het aantal gebruikers blijft met de jaren verder groeien. 

Doelgericht

Door vindbaar te zijn op internet kan jij jouw doelgroep makkelijker bereiken. Met bijvoorbeeld de juiste zoekwoorden vindbaar zijn op Google. Jouw doelgroep komt dan terecht op jouw website als zij deze zoekwoorden intypen.

Meetbaar

Omdat alles digitaal gaat, zijn alle activiteiten naar en op jouw website bij te houden. Deze cijfers zijn heel belangrijk om je internet marketing strategie steeds verder te verbeteren. Door te meten weet jij wat jouw website of webshop oplevert.

De meest gebruikte Internet marketing mogelijkheden.

Als je jouw bedrijf wilt promoten dan is een platform waar veel gebruikers op zitten het beste om te gebruiken. Er zijn platformen waar je op verschillende manieren jouw bedrijf kan promoten. Zo kan je op Google op twee manieren gevonden worden.  

Google Ads campagnes video's

Google Ads campagnes

Adverteer gericht op Google

Google Ads is het advertentieprogramma van Google. Voor elk soort bedrijf en budget is er een mogelijkheid om hierop te adverteren. Het is een uitkomst voor zowel kleine ondernemers als hele grote bedrijven. Lees meer…

Google Ads campagnes video's

Website optimalisatie

Verbeter jouw bestaande website

Website optimalisatie is een breed begrip. Het komt erop neer dat jouw website wordt verbeterd met alle aspecten daarin meegenomen. Of het nu gaat om de inhoudelijke kant of de technische kant. Lees meer…

Google Ads campagnes video's

Sociale Media

Verschillende platformen met één benaming

Sociale Media kanalen zijn er in verschillende soorten. Sommige Sociale Media kanalen zijn bijvoorbeeld bedoeld voor de zakelijk markt terwijl op andere kanalen juist consumenten actief zijn. Lees meer…

Waar moet je beginnen.

Om je een duidelijker beeld te geven van de strategie voor jouw internet marketing activiteiten hebben wij verschillende fases ontwikkeld. Met deze fases krijg je inzicht in je huidige situatie en weet je welke volgende stappen je moet nemen om je doelen op internet te behalen. Wij noemen dit de Independens Marketing Succesformule.

Wat past bij jouw bedrijf.

Om te kunnen bepalen welke Internet marketing strategie het meest geschikt is voor jouw bedrijf is het allereerst belangrijk om te weten waar je nu staat en wat je precies wilt bereiken. Hiervoor hebben wij de Independens Marketing Succesformule. Deze succesformule bestaat uit 3 heldere fases: de basis, het verkeer en de conversies.

Google Ads campagnes video's

Ook wel de fundering van je activiteiten op Internet, namelijk je website of je webshop. Deze zal eerst getoetst worden op een aantal criteria. Mobielvriendelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en snelheid zijn een aantal van de vele criteria waar je website of webshop op getoetst dient worden. Lees meer…

Google Ads campagnes video's

Het verkeer is de volgende fase in de reeks fases. Als jouw basis voldoet aan de criteria is het nu belangrijk dat er bezoekers op jouw website of webshop komen. Niet zomaar bezoekers maar bezoekers die interesse hebben in jouw producten of diensten. Dit kan bijvoorbeeld met een Google Ads Campagne. Lees meer…

Google Ads campagnes video's

Uiteindelijk gaat het om het doel dat je wil behalen. Afhankelijk van wat je wilt bereiken met je Internet marketing activiteiten worden doelen ingesteld, zowel in je website als in je campagne. In deze fase zijn de cijfers van belang want hieruit kunnen we opmaken welke trefwoorden bijvoorbeeld de meeste conversies genereren. Lees meer…