Beter vindbaar op Internet

Meer klanten dankzij onze succesformule
Vrijblijvend Adviesgesprek
Home / Internet Marketing / Social Media

Social media.

Als we het over internet marketing hebben dan hoort daar uiteraard social media bij. Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Social media marketing is eigenlijk het inzetten van verschillende social media zoals Facebook en Instagram om uw produkt of dienst onder de aandacht te brengen. Daarnaast dient social media voor het vergroten van de naamsbekendheid.

Social media

Wat is social media eigenlijk.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat social media precies is. Social media zijn verschillende platformen waarmee het mogelijk is om informatie met elkaar te delen doormiddel van het plaatsen van berichten. Deze berichten kunnen dan geliked en gedeeld worden met anderen. Het betreft niet alleen informatie in de vorm van tekst (nieuws en artikelen). Ook geluid (podcasts en muziek) en beeld (fotografie en video) worden gedeeld via social media websites. Het is dus erg uitgebreid.

Er zijn een aantal bekende platformen die het meest worden gebruikt. Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Ieder platform is uniek op zijn eigen manier en dat biedt dus kansen voor ieder type bedrijf dat gebruik wil maken van social media als marketingmiddel.

Wij staan je graag te woord

Met een vrijblijvend adviesgesprek brengen wij je bedrijf en wensen in kaart zodat we je een gepast voorstel kunnen doen. 

Wij kunnen je helpen.

Onze specialisten kunnen je helpen bij het schrijven van Social media content en Social media Ads.

Social media content

Wij kunnen je helpen bij het bedenken en plaatsen van leuke content. Lees meer…

Social media Ads

Naast het plaatsen van leuke content en het bijhouden van de social media kunnen wij ook gericht adverteren. Lees meer…

Waarom kiezen voor social media marketing.

Social media marketing is dus een belangrijk onderdeel van Internet marketing. Social media marketing is een manier om de doelen van het bedrijf te behalen. Door middel van social media kan je nieuwe klanten aantrekken, maar ook de naamsbekendheid vergroten. Social media biedt een plek waar je huidige klanten je merk of bedrijf kunnen aanbevelen aan hun vrienden en familie. Door bijvoorbeeld je bedrijf te taggen of je berichten op hun eigen Instagram te delen zullen de volgers en vrienden van jouw klanten over je bedrijf horen en geïnteresseerd zijn in het bedrijf. Verder is content plaaten op social media gratis. Tot slot wordt de zoekmachinepositie verbeterd. Hoe meer interactie je aangaat met je klanten en hoe meer content je deelt op social media, hoe hoger de SEO-ranking wordt. Dat zijn dus allemaal voordelen van social media marketing.

Actueel

Social media is niet alleen erg actueel en een grote trend tegenwoordig, maar het is een manier om je klanten op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen binnen je bedrijf. Klanten blijven op deze manier up-to-date van jouw bedrijf.  

Zoekmachine positionering

Social media kan bijdragen aan de zoekmachine positionering. Hoe meer interactie met klanten en hoe meer content je deelt, hoe hoger de SEO-ranking en dat is wat je uiteindelijk wil. Hoog scoren in Google. Hoe hoger de positie, hoe meer kans op klanten. 

Groot publiek

Iedereen zit tegenwoordig op social media en je kan dus een groot publiek bereiken met social media. Het kan niet alleen voor meer klanten zorgen, maar ook de naamsbekendheid van je bedrijf vergroten. 

De meest bekende social media kanalen.

Er zijn een hoop social media kanalen waar veel gebeurikers op zitten. Wij hebben de vier meest gebruikte social media kanalen voor jou op een rijtje gezet.

social media instagram
Instagram. Lees meer...

Instagram is de big hype onder jongeren en onmisbaar voor social media marketing. Het bedrijf is opgericht in 2010 en heeft wereldwijd meer dan 1 miljard gebruikers en in Nederland meer dan 5 miljoen gebruikers.

Op Instagram draait het echt puur om foto’s plaatsen. Je kunt er niets plaatsen zonder een grote foto toe te voegen, die het volledige mobiele scherm in beslag neemt. Sinds 2016 kun je ook gebruik maken van Instagram Stories. Hiermee kun je verhalen vertellen met foto’s en video’s die automatisch verdwijnen na 24 uur.

Instagram is dan ook voornamelijk gebouwd voor mobiel gebruik. Meer dan bij Facebook werkt Instagram met ‘hashtags’: je zoekt op bepaalde thema’s of onderwerpen die je interessant vindt, en daar plaats je je foto dan ook bij als die relevant is aan dat thema.

Zoals al aangegeven, Instagram is vooral populair onder jongeren. Het heeft eigen “communities’. Hierbij moet je denken aan modebloggers, foodbloggers, wereldreizigers, fitness communities etc. Als je veel volgers hebt, valt er zelfs behoorlijk wat geld te verdienen met een Instagram post/foto. 

social media twitter
Twitter. Lees meer...

Twitter heeft wereldwijd 350 miljoen maandelijkse actieve gebruikers en in Nederland 2.5 miljoen actieve gebruikers. Het bedrijf is opgericht in 2006. Op Twitter kun je leuke nieuwe updates delen en reageren op klanten.

Op Twitter kan je in 280 tekens zeggen wat je wilt. In de feed staan dus allerlei korte berichtjes, met name over nieuws en evenementen, maar ook updates over een bedrijf.

Twitter is hét kanaal om bijvoorbeeld een sportwedstrijd te volgen, en alles wat anderen erover te zeggen hebben, of interactie te creëren tijdens een evenement. Je kunt ook foto’s en links delen, waardoor het voor bedrijven maar vooral media erg interessant is en blijft. Je kan dus bijvoorbeeld nieuwsupdates over het bedrijf delen en op klanten reageren.

social media facebook
Facebook. Lees meer...

Facebook

Facebook is met meer dan 2 miljard maandelijkse gebruikers wereldwijd en meer dan 10 miljoen gebruikers in Nederland het meest gebruikte sociale netwerk ter wereld. Dit netwerk is opgericht in 2004 en biedt vele mogelijkheden. In de feed van Facebook kunnen gebruikers als organisaties berichten plaatsen in de vorm van tekst, video, afbeeldingen etc.

social media linkedin
Linkedin. Lees meer...

LinkedIn

LinkedIn is het zakelijke platform en kan natuurlijk niet ontbreken. Hier kunnen potentiële klanten je bedrijf ook vinden. Het bedrijf is opgericht in 2002 en heeft ongeveer 650 miljoen gebruikers wereldwijd en 7 miljoen gebruikers in Nederland.

Op LinkedIn deel je niet leuke foto’s, maar hier kom je om je netwerk te verbreden. Met al je zakelijke contacten kun je een connectie maken, om up-to-date te blijven van elkaars bedrijf.

Met name voor B2B-bedrijven is LinkedIn een interessant platform om content op te delen. Op LinkedIn vind je weinig jeugd en senioren. Hier kom je met name werkend en solliciterend Nederland tegen, tussen de 20 en 40 jaar.

Wat kunnen wij allemaal voor jou betekenen.

Nu je een idee hebt van wat een social media is willen wij jou laten zien wat wij allemaal voor jou kunnen betekenen. Zoals je ook ziet zijn er veel verschillende kanalen. Wij beginnen eerst bij het bepalen van doelen en jouw wensen in kaart brengen. Daarna maken wij een duidelijk plan van aanpak. Binnen social media hebben wij twee diensten:

social media content

Social media content

Voor alle vier de kanalen 

Wij kunnen je helpen bij het bedenken en plaatsen van leuke content. Heb je geen inspiratie voor leuke content of heb je geen tijd om leuke content te plaatsen en interactie te voeren met klanten? Lees meer…

social media ads

Social media Ads

Adverteer doelgericht

Naast het plaatsen van leuke content en het bijhouden van de social media kunnen wij ook gericht adverteren. De tijdlijn van social media gebruikers komt steeds voller te staan met advertenties. Lees meer…

Wij staan je graag te woord

Met een vrijblijvend adviesgesprek brengen wij je bedrijf en wensen in kaart zodat we je een gepast voorstel kunnen doen.