Website optimalisatie

Haal het maximale uit je website
Vrijblijvend Adviesgesprek
Home / Internet Marketing / Website Optimalisatie

Website optimalisatie.

Website optimalisatie biedt website of webshop eigenaren de mogelijkheid om het bereik op internet te vergroten. Het woord “optimalisatie” zegt het eigenlijk al. Iets verbeteren tot zijn beste toestand. Er is altijd wel iets te verbeteren aan jouw website of webshop. Met website optimalisatie brengen wij je internet marketing naar de volgende stap. Het verbeteren van de inhoud van jouw website valt onder content optimalisatie. Het verbeteren van de technische kant van jouw website valt onder technische optimalisatie.

website optimalisatie

Wat is website optimalisatie eigenlijk.

Website optimalisatie is het verbeteren van websites. De website verbeteren kan zowel voor de zoekmachine Google als voor de bezoekers van je website. Website optimalisatie voor de zoekmachine wordt ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Er zijn hier ook andere benamingen voor zoals SEO (search engine optimization). Om je website te optimaliseren voor de zoekmachine Google, is het belangrijk om te weten wat de eisen zijn van Google om je website te vertonen in de zoekresultaten. Eén van de eisen is relevantie. Jouw website moet relevante informatie bevatten voor de zoeker. Dat is de reden waarom jij vaak de juiste informatie op Google vindt als je gaat zoeken.

Content optimalisatie:

Op basis van de content op je website bepaalt Google waar jouw website over gaat. Met content optimalisatie herschrijven wij de teksten op je website zodat Google het onderwerp makkelijker kan bepalen. Hiermee zorgen wij dat je hoger in de zoekresultaten staat van Google. Alle inhoud zoals foto’s en video’s vallen ook onder content. Ook hier hebben wij verschillende mogelijkheden voor.

Technische optimalisatie:

Relevantie is maar één van de eisen. Aan de technische kant van jouw website zijn er ook een aantal eisen die Google stelt. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid van je website. Hoe sneller jouw webpagina’s laden hoe interessanter je bent voor de zoekmachine. Met de juiste website hosting kom je al een heel eind verder.

Wij staan je graag te woord

Met een vrijblijvend adviesgesprek brengen wij je bedrijf en wensen in kaart zodat we je een gepast voorstel kunnen doen. 

Wij kunnen je helpen.

Onze specialisten kunnen je helpen bij het het optimaliseren van je content, de technische kant van je website en je website analyseren met de website optimalisatie scan.

Website optimalisatie scan

De website optimalisatie scan bestaat uit een aantal onderdelen. Lees meer…

Content optimalisatie

e kan denken aan teksten, foto’s en video’s. Zowel je website bezoekers als de zoekmachine lezen deze content. Met content optimalisatie wordt deze inhoud verbeterd. Lees meer…

Technische optimalisatie

Hiermee wordt de technische kant van je website verbeterd voor een fijne bezoekerservaring. Lees meer…

Laat je gegevens achter.

Wij nemen graag contact met je op.

Waarom kiezen voor Website optimalisatie.

Om meer  uit je website te halen is websiteoptimalisatie een geschikte strategie. Deze vorm van adverteren zorgt er namelijk voor dat je potentiële klanten, dus klanten die al op zoek zijn naar jouw producten of diensten, naar je website of webshop stuurt. Hieronder hebben wij de voordelen voor je op een rijtje gezet.

Meer bezoekers

Zo genereer je meer verkeer naar je website of webshop. Wanneer je vertoont wordt in de organische resultaten van Google dan kunnen potentiële klanten klikken op jouw website of webshop.

Volledig meetbaar

Zoals alles wat online gebeurt is alles volledig meetbaar. Dit maakt de resultaten  en de positie van jouw website of webshop overzichtelijker. Ook hiervoor is makkelijk een R.O.I. (Return On Investment) voor te berekenen zodat je kan zien hoe rendabel jouw campagne is.

Volledig meetbaar

Zoals alles wat online gebeurt is alles volledig meetbaar. Dit maakt de resultaten  en de positie van jouw website of webshop overzichtelijker. Ook hiervoor is makkelijk een R.O.I. (Return On Investment) voor te berekenen zodat je kan zien hoe rendabel jouw campagne is.

Geen kosten per klik

Met websiteoptimalisatie betaal je niet voor de klikken die gegenereeerd worden. Dit is één van de grote verschillen met Google Ads campagnes waar je wel per klik betaalt. Omdat je geen kosten per klik betaalt zit er ook geen limiet op het aantal kliks.

Optimale bezoekerservaring

Omdat websiteoptimalisatie niet alleen bedoeld is voor de zoekmachine maar ook voor je website bezoekers verbeter je ook de bezoekerservaring. Met het verbeteren van de content en de technische kant van jouw website is het fijner om er op te surfen.

Lange termijn

Het optimaliseren van je website heeft tijd nodig om resultaten te behalen. Vaak wordt websiteoptimalisatie geadviseerd als lange termijn strategie. Op deze manier kan je investeren in jouw bedrijf om daar op de lange termijn van te blijven profiteren.

Voor andere zoekmachines

Andere zoekmachines dan Google gebruiken soortgelijke algoritmes. Dat betekent dat als je bij Google goed gevonden wordt je vaak ook goed vertoond wordt op andere zoekmachines. Hoe meer je vertoond wordt hoe beter dat is voor de uiteindelijke resultaten.

Waar moet je beginnen.

Om te weten wat er moet gebeuren om je website te optimaliseren, moet er eerst gekeken worden naar wat je nu al hebt.

Wij staan je graag te woord

Met een vrijblijvend adviesgesprek brengen wij je bedrijf en wensen in kaart zodat we je een gepast voorstel kunnen doen. 

Jouw website of webshop is de basis.

Zoals eerder aangegeven zijn er twee kanten aan websiteoptimalisatie. De content kant en de technische kant. Om te bepalen wat nodig is moeten deze twee kanten geanalyseerd worden. Zo kunnen wij zien waar verbetering nodig is. Met de website optimalisatie scan bepalen wij de huidige conditie van websites en webshops.

Voor het optimaliseren van je website of webshop hebben wij een stappenplan. Hiermee maken we alles inzichtelijk en dan weten we wat er moet gebeuren. 

STAP

1

Analyseren

Wat is de huidige situatie? Hoe is jouw website opgebouwd en welke content bevat jouw website?

STAP

2

Keywords bepalen

Welke zoekwoorden gebruiken jouw potentiële klanten en passen bij jouw bedrijf?

STAP

3

Nul-meting

Met de nul-meting hebben wij cijfers en kunnen wij jou de verbeteringen aantonen als de website is geoptimaliseerd. 

STAP

4

Implementeren

Aan de hand van de website optimalisatie scan en de zoekwoorden gaan wij aan het werk.

STAP

5

Monitoren

Met meetinstrumenten en duidelijke rapportages houden wij de resultaten in de gaten.

Google Ads campagnes video's

Website optimalisatie scan

De website optimalisatie scan bieden wij kosteloos aan. 

De website optimalisatie scan bestaat uit een aantal onderdelen. De content van je website en de technische kant wordt volledig in kaart gebracht. Lees meer…

Google Ads campagnes video's

Content optimalisatie

Laat onze specialisten jouw website content optimaliseren.

Je kan denken aan teksten, foto’s en video’s. Zowel je website bezoekers als de zoekmachine lezen deze content. Met contentoptimalisatie wordt deze inhoud verbeterd. Lees meer…

Google Ads campagnes video's

Technische optimalisatie

Wij hebben de specialisten in huis voor technische optimalisatie.

Hiermee wordt de technische kant van je website verbeterd voor een fijne bezoekerservaring en om de indexatie van Google te verbeteren. Lees meer…